Wykonanie
Mimo kalendarzowej wiosny za oknem nadal mróz i śnieg. W związku z tym chciałybyśmy zaproponować Wam przepis na zupę krem z zielonego
ogórka. Troche dla przypomnienia wiosny, a trochę na rozgrzanie ;) Jest to zupa niezwykle szybka w przygotowaniu, bardzo łatwa do zrobienia i bardzo smaczna!

Ilość porcji: 3Czas przygotowania: 15 minutSkładniki:2 lub 3 zielone
ogórki2
kostki rosołowe (lub gotowy
bulion na bazie drobiu)Łyżka
śmietanyCebula40gram
serka topionegoPieprzCebule obieramy, kroimy w talarki i chwilkę podsmażamy. W garnku rozpuszczamy
kostki rosołowe (można również użyć gotowego
bulionu). Dodajemy do garnka podsmażoną
cebulę.
Ogórka obieramy i kroimy, dorzucamy do garnka. Wszystko miksujemy blenderem. Dodajemy
serek topiony i nieco
śmietany(można ją pominąć). Całość doprawiamy świeżo mielonym
pieprzem. Jeśli użyliśmy
kostek rosołowych już nie solimy. Jeśli ktoś lubi można zagęszcić
mąką. Chwilę trzymamy na ogniu i gotowe!