Wykonanie
Następne danie jakie chciałybyśmy zaprezentować jest prosty przepis na zupę
krem z zielonego groszku . Bardzo smaczna, sycząca i szybka w przygotowaniu. Naprawdę warto spróbować!

Czas przygotowania: 15 minutIlość porcji: 2Puszka
zielonego groszkuCebula2 ząbki
czosnku0,5 litra
bulionu ( lub w razie konieczności
kostka rosołowa drobiowa)garść startego
żółtego seraNajpierw obieramy
cebulę, kroimy w paski i podsmażamy na patelni. Możemy dodać do smażenia nieco
oleju. Do zarumienionej
cebuli dodajemy
czosnek przeciśnięty przez praskę. Chwilę smażymy, uważając by
czosnek się nie przypalił. Następnie przekładamy
cebulę do garnka, dodajemy
bulion i
zielony groszek, chwilę podgrzewamy. Całość blendujemy. W zależności od jakości blendera powstanie nam gładki krem lub krem z resztkami
groszku. Należy się tym nie przejmować i zostawić tak jak nam wyszło. Doprawiamy zupę
solą i
pieprzem. Nakładamy krem na talerz, posypujemy
żółtym serem i gotowe!



