ßßß Cookit - przepis na Babka Agatki

Babka Agatki

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 13
Składnik
Logo Ilość Czego
margaryna 250 gramów
cukier 250 gramów
jaja 4 sztuk
mąka 250 gramów
sól według uznania
rodzynki 100 gramów
aromat rumowy 15 krople
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
Wykonanie:
Margarynę utrzeć z cukrem. Nie przerywając mieszania dodać 4 jaja i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę soli, rodzynki i aromat rumowy. Całość dobrze wymieszać. Nałożyć do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą formy. Piec w temp 170 stopni C. Przez około 60 min.
Autor: agata17ko
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5393/Babka-Agatki