Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 13SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 250 gramów
cukier 250 gramów
jaja 4 sztuk
mąka 250 gramów
sól według uznania
rodzynki 100 gramów
aromat rumowy 15 krople
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:
Margarynę utrzeć z
cukrem. Nie przerywając mieszania dodać 4
jaja i
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Dodać szczyptę
soli,
rodzynki i
aromat rumowy. Całość dobrze wymieszać. Nałożyć do natłuszczonej i wysypanej
bułką tartą formy. Piec w temp 170 stopni C. Przez około 60 min.Autor: agata17koZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: