Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
woda 2 szklanek
cukier 1,5 kilogramów
śliwki wydrylowane 1 kilogramówWykonanie:Dokładnie umyte
śliwki , osączyć, osuszyć w czystej ściereczce i nakłuwając
ostrym nożem wzdłuż usunąć pestki. Każdą
śliwkę nakłuwać w kilku miejscach końcem noża ub nakłuwaczką. Z
cukru i dwóch szklanek
wody przygotować gęsty
syrop, zdjąć białą powstającą pianę. Do klarownego gęstego
syropu włożyć
śliwki , zagotować, odstawić na 1 godzinę ,
potem gotować powtarzając tę czynność kilkakrotnie. Gotowe
konfitury włożyć do słoi i opakowacUwagi:Tak samo robi się
konfiturę z
wiśni.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia Polska
Przetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: