Wykonanie
Dziś samo zdrowie,
kasza gryczana. Zawiera dużo
białka, węglowodanów i składników mineralnych. Zawiera także witaminy. Ceniona jako pokarm rozgrzewający, często stosowana jest jako dodatek do gorących dań zarówno
mięsnych, jak i wegetariańskich. Może także stanowić pełnowartościowy posiłek, jeśli uzupełni się go sosem i surówkami . Znam wiele osób, które nie przepadają za
kaszą gryczaną, ja bardzo lubię i dziś postanowiłam pokazać Wam proste danie z jej wykorzystaniem.

Składniki na osobę:
kasza gryczana 100 gkotlet z
karkówkipomidorki koktajlowe
zioła (
oregano,
bazylia,
mięta)
oliwasól,
pieprzGotujemy
kaszę. Patelni smażymy pokrojony na kawałki kotlet z
karkówki. Wcześniej go przyprawiamy. Dodajemy pokrojone na połowy/ ćwiartki
pomidorki koktajlowe. Gdy
kasza już będzie ugotowana, wrzucamy ją na patelnie i pozwalamy aby obkleiła się ona sosem, który powstał przy smażeniu
mięsa. Dodajemy posiekane
zioła.


Przepis bierze udział w akcji: