Wykonanie
Chipsy z
jarmużu to zdrowa przekąska. Nie zawiera żadnych szkodliwych substancji.
Kilka słów o
Jarmużu.
Jarmuż- odmiana botaniczna
kapusty warzywnej. Zawiera bardzo dużo przeciwutleniaczy, bogaty w witaminy K, C, Wapń. W
jarmużu znajdziemy również błonnik, magnez, cynk, żelazo. Ma bardzo dużo chlorofilu. Można go spożywać w postaci surowej, duszonej.... :)Składniki:pęczek
jarmużuser parmezanoliwa z oliwekPrzygotowanie
Jarmuż myjemy, osuszamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Skrapiamy
oliwą, posypujemy
serem. Zapiekamy w funkcji termoobiegu w temperaturze 180 stopni C 5 minut. Można je również przyrządzić w marynacie zamiast
sera.
Oliwa +
majeranek +
pieprz +
papryczka chili.Smacznego