Wykonanie

Składniki / Ingredients:500 g
piersi kurczaka / 500 g chicken breastmix
sałat / mix lettuces
sos winegret / vinaigrette
przyprawa do kurczaka / seasoning for chicken
sól / salt8 sztuk
truskawek / 8 pieces of strawberries2 kromki
chleba tostowego / 2 slices of toast100 g
sera pleśniowego typu niebieskiego / 100 g blue cheeseSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 20 min, smażenie: 20 min, ilość porcji: 7Najpierw musimy dobrze umyć
kurczaka, osuszyć i przygotować z niego sznycle. Po przygotowaniu
kurczaka wcieramy w niego z obu stron
przyprawę do kurczaka (firma
przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo) i trochę
soli.
Potem trzeba
kurczaka położyć na grillu i smażyć po 10 minut z każdej strony. Gotowego
kurczaka zostawiamy do ostygnięcia. Z
chleba w tosterze robimy tosty lub wkładamy go do piekarnika (175 stopni) na 10 minut. Mix
sałat myjemy i suszymy, tak samo robimy z
truskawkami. Na talerz kładziemy mix
sałat, pokrojony w kostkę
ser pleśniowy niebieski,
truskawki, grzanki (
chleb kroimy w kostkę) i pokrojonego na paski
kurczaka. Całość skrapiamy
sosem winegret. Gotowe!*****First we have to wash the chicken
very well, dry and prepare it schnitzels. After preparing the chicken, we rubbed in his a seasoning for chicken (company, this is a matter of taste - I use Galeo) and a little salt on both sides. Then, we put the chicken on the grill and fry for 10 minutes on each
side. When chicken is ready, we leave him to cool. With the bread we toast in the toaster or we put him in the oven (175 degrees) for 10 minutes. We wash and dry mix lettuce, just as we do with strawberries. We cut in diced blue cheese, strawberries, toast (bread we cut in cubes) and we cut chicken in strips, we put lettuce and all ingredients on a
plate. We sprinkle vinaigrette. Ready!Przepis na
sos winegret / Recipe for vinaigrette