ßßß
Składniki / Ingredients:500 g piersi kurczaka / 500 g chicken breastmix sałat / mix lettucessos winegret / vinaigretteprzyprawa do kurczaka / seasoning for chickensól / salt8 sztuk truskawek / 8 pieces of strawberries2 kromki chleba tostowego / 2 slices of toast100 g sera pleśniowego typu niebieskiego / 100 g blue cheeseSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: 20 min, smażenie: 20 min, ilość porcji: 7Najpierw musimy dobrze umyć kurczaka, osuszyć i przygotować z niego sznycle. Po przygotowaniu kurczaka wcieramy w niego z obu stron przyprawę do kurczaka (firma przyprawy to kwestia gustu - ja używam Galeo) i trochę soli. Potem trzeba kurczaka położyć na grillu i smażyć po 10 minut z każdej strony. Gotowego kurczaka zostawiamy do ostygnięcia. Z chleba w tosterze robimy tosty lub wkładamy go do piekarnika (175 stopni) na 10 minut. Mix sałat myjemy i suszymy, tak samo robimy z truskawkami. Na talerz kładziemy mix sałat, pokrojony w kostkę ser pleśniowy niebieski, truskawki, grzanki (chleb kroimy w kostkę) i pokrojonego na paski kurczaka. Całość skrapiamy sosem winegret. Gotowe!*****First we have to wash the chicken very well, dry and prepare it schnitzels. After preparing the chicken, we rubbed in his a seasoning for chicken (company, this is a matter of taste - I use Galeo) and a little salt on both sides. Then, we put the chicken on the grill and fry for 10 minutes on each side. When chicken is ready, we leave him to cool. With the bread we toast in the toaster or we put him in the oven (175 degrees) for 10 minutes. We wash and dry mix lettuce, just as we do with strawberries. We cut in diced blue cheese, strawberries, toast (bread we cut in cubes) and we cut chicken in strips, we put lettuce and all ingredients on a plate. We sprinkle vinaigrette. Ready!Przepis na sos winegret / Recipe for vinaigrette