ßßß Cookit - przepis na Placki pszenno-kukurydziane

Placki pszenno-kukurydziane

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
mąka kukurydziana 1 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
woda 0.7 szklanek
sól 0.5 łyżek deserowych
Wykonanie:
Mąkę pszenną wymieszać z mąką żytnią i z solą. Dodać olej i wodę, dokładnie wymieszać. Formować porcje ciasta wielkości jajka, obtaczać w mące pszennej, rozwałkowywać na cienkie placki. Na patelni rozgrzać olej sojowy. Smażyć placki jak naleśniki. Podawać na zimno lub na ciepło.
Pieczywo weg.
Potrawy mączne weg.
Komentarze:
Autor: Kasia
Data: 2009-03-25
proste do przygotowania i pyszne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/614/Placki-pszenno-kukurydziane