Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka pszenna 1 szklanek
mąka kukurydziana 1 szklanek
olej 3 łyżek stołowych
woda 0.7 szklanek
sól 0.5 łyżek deserowychWykonanie:
Mąkę pszenną wymieszać z
mąką żytnią i z
solą. Dodać
olej i
wodę, dokładnie wymieszać. Formować porcje ciasta wielkości
jajka, obtaczać w
mące pszennej, rozwałkowywać na cienkie placki. Na patelni rozgrzać
olej sojowy. Smażyć placki jak naleśniki. Podawać na zimno lub na ciepło.
Pieczywo weg.Potrawy mączne weg.Komentarze:Autor:
KasiaData: 2009-03-25proste do przygotowania i pyszneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: