ßßß Cookit - przepis na Kompot z czereśni i porzeczek

Kompot z czereśni i porzeczek

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 24
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
czereśnia 40 dekagramów
cukier 10 dekagramów
porzeczka czarna 10 dekagramów
woda 2 litrów
Wykonanie:
Zagotować wodę z cukrem. Czereśnie i porzeczki opłukać, oczyścić z szypułek. Na wrzący syrop włożyć czereśnie, porzeczki i powoli ugotować, ostudzić, przelać do 'kompotierki.
Napoje weg.
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1348/Kompot-z-czeresni-i-porzeczek