Wykonanie
Witaj na kulinarnym blogu Mentora Smaku, zapraszamy do wspólnych rozkoszy
smakowych!MenuCIASTA(8)DANIA OBIADOWE(12)DESERY(3)
NALEWKI(2)PASTY(3)PASZTETY(1)PRZEKĄSKI(7)PRZYSTAWKI(1)SOSY(1)
ŚLEDZIE(1)TARTY(1)
TORTY(1)ZUPY(9)TłumaczSubskrypcja e-mailKontaktPartnerzy
KonkursyAkcjeKOTLETY Z PAPRYKARZA
Składniki:-
Paprykarz szczeciński z
łososiem (120g)- 3
jajka- 3 łyżki posiekanego
koperku- 2 łyżeczki
lubczyku otartego- 100g
ryżu (jedna torebka)- 60g
bułki tartej (pół szklanki)-
przyprawa "Kucharek"-
pieprz czarny mielony-
olej do smażeniaSposób przygotowania:W garnku gotujemy 2
jajka na twardo oraz torebkę
ryżu, po ugotowaniu czekamy do ostudzenia. W misce umieszczamy składniki: paprykarz, 2
jajka ugotowane na twardo i drobno posiekane,
koperek,
lubczyk oraz
ryż. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy
przyprawy "Kucharek" oraz
pieprzu czarnego do smaku. Następnie wbijamy jedno
jajko oraz dodajemy
bułkę tartą. Całość mieszamy i formujemy kotleciki, które smażymy na
oleju. Smacznego :)Copyright 2014 @ MentorSmaku. Technologia Blogger .