szaszłyki to wspaniała propozycja dla wszystkich dbających o linię. Dzięki nim talerz wygląda wspaniale i obficie podczas gdy w rzeczywistości bardzo przeważają na nim warzywa.Dziś pyszna wersja, bo do szaszłyków użyłam mięsa z udek kurczaka - jest z nim więcej zachodu, ale zdecydowanie warto, bo jest dużo smaczniejsze od piersi.Składniki:6 udek kurczaka3 cebule2 papryki czerwone0,5 kg pieczarekulubione przyprawy do kurczaka: ja użyłam słodkiej papryki i chilliolej rzepakowypatyczki do szaszłykówPrzygotowanie:mięso oddzielić od kości i pokroić na mniejsze kawałkiDo mięsa dodać przyprawy, zalać kilkoma łyzkami oleju i dobrze wymieszać. odstawić do lodówki na kilka godzin.Pieczarki pokroić w ćwiartki, paprykę w kawałki odpowiadające wielkością mięsu.Cebulę pokroić w ćwiartki i rozdzielić warstwy.Do mięsa dodać cebulę i wymieszać. Nabijać na patyczki kolejne warstwy.Piec 35 minut w 200 stopniachSmacznego!u mnie podane z curry z kalafiora