ßßß
Składniki (na blaszkę 25x35cm):- 200g gorzkiej czekolady- 5 jajek- 7 łyżek mąki pszennej (110g)- 200g cukru- 200g masła- 400g-500g sera wielokrotnie mielonego (ew. kremowego typu Philadelphia)- świeże maliny (ok 250g)
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej - przestudzić.Masło utrzeć z 150g cukru na gładką masę. Dodać 3 jajka - wbijając po jednym i dokładnie każde zmiksować w masę. Dodać przestudzoną czekoladę. Dokładnie wymieszać. Następnie dodać przesianą mąkę i wmieszać ją w masę szpatułką.W osobnej misce zmiksować ze sobą 2 jajka z pozostałym cukrem (50g). Dodać ser i dokładnie wymieszać.Połowę masy wyłożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie masę serową i pozostałą masę czekoladową.Dokładnie rozprowadzić na wierzchu (masa jest gęsta i należy robić to bardzo delikatnie - ale jest to do wykonania ;).Na wierzch ułożyć świeże maliny w równych odstępach.Piec w piekarniku nagrzanym do 170C (termoobieg) przez ok 45-50 minut.Wystudzić w ciepłym piekarniku. Przed podaniem schłodzić w lodówce.Smacznego!