Wykonanie
            Moje pierwsze domowe 
bułki hamburgerowe i .... przepis to strzał w 10! W smaku, pokuszę się o stwierdzenie ;), lepsze niż w pewnym fast food'dzie ;) Pyszne! Miękkie, lekko słodkawe i do tego z 
sezamem. Spróbujcie, a nie pożałujecie. Bułeczki idealnie się mrożą, więc warto upiec z większej ilości składników i zamrozić. Po rozmrożeniu podgrzać w piekarniku lub zrumienić pod rozgrzanym grillem. Polecam! U nas gościły w weekend :)

'bułki hamburgerowe z sezamem'Składniki (10 małych bułeczek):- 500 g 
mąki pszennej- 300 ml 
mleka- 10 g świeżych 
drożdży- 50 g miękkiego 
masła- 2 łyżki 
cukru- 1 łyżka 
miodu- 1 łyżeczka 
soli- 
sezam Mleko
Mleko podgrzać i odlać 2 łyżki. Dodać 
drożdże, 
cukier i 1 łyżkę 
mąki. Zrobić zaczyn i odstawić w ciepłe miejsce, żeby "ruszył".
Mąkę przesiać do miski, dodać 
sól, 
masło, rozczyn i 
miód. Zagnieść elastyczne i gładkie ciasto. (uwaga! należy bardzo długo wyrabiać! ręcznie ok.30 minut, w mikserze, za pomocą haka ok.10 minut)Ciasto przykryć folią i odstawić na 1 , 5-2 godziny do wyrośnięcia. W trakcie wyrastania, ciasto dwukrotnie złożyć.Wyrośnięte ciasto podzielić na 10 równych części (ok.90g każdy). Uformować okrągłe bułeczki, ułożyć na blasze, przykryć i zostawić do wyrośnięcia na 60 minut.Wyrośnięte 
bułki posmarować 
mlekiem i posypać 
sezamem.Piec 15-20 minut w piekarniku nagrzanym do 180C.Po upieczeniu przełożyć na kratkę do wystudzenia.Przed podaniem, przekroić i zrumienić pod grillem.Smacznego!

Źródło: blog 'Twoje&Moje'