Wykonanie
1
jajkomąka kukurydziana
mlekoświeży szpinaksólzioła śródziemnomorskie2 łyżki
ricotty3 plasterki
szynki z indykaćwikłaopcjonalnie marynata w stylu Tajskim z tao tao
Wykonanie:ok 4-5 łyżek
mąki kukurydzianej podgrzewamy z 1/4 szklanki
mleka w mikrofali (
mąka szybciej spęcznieje ok 20 sec ) po przestygnięciu dodajemy mieszankę do
jajka , roztrzepujemy , przyprawiamy. 2 plasterki
szynki kroimy w paski i wrzucamy na rozgrzaną patelnie bez tłuszczu. Wlewamy równomiernie mieszankę ,po 30 sec kładziemy liście
szpinaku , przykrywamy patelnię pokrywką na 30sec(mały ogień). Odwracamy lub przerzucamy omlet na druga stronę po 5-8 sec przekładamy placek na talerz smarujemy
ricottą polewamy sosem składamy na pół. Plasterek rozkrojonej
szynki od środka skręcamy w kwiatek przystrajamy
szpinakiem i w kwiatek wkładamy
ćwikłę .