Wykonanie
Składniki:4
jaja1/2 szklanki
cukru1 łyżka
miodu akacjowego1/2 szklanki
oleju1 i 1/2 szklanki
mąki1 czubata łyżeczka
proszku do pieczeniaszczypta
soli2 garści
płatków od kwiatów akacji + troszkę do posypania ciasta
Białka ubić na sztywno ze szczyptą
soli, dodać
cukier i
miód dalej ubijając. Następnie dodawać po kolei po jednym
żółtku. Do ciasta wlać
olej oraz dodać
mąkę wymieszaną z
proszkiem do pieczenia. Wymieszać do połączenia składników. Na końcu dodać akację i delikatnie wymieszać.Mniejszą keksówkę dobrze wysmarować tłuszczem. przelać ciasto i posypać pozostałymi
płatkami. Piec w temperaturze 170 stopni C przez około 50 minut, aż ciasto się zarumieni (do tzw. suchego patyczka)Smacznego! :)