Wykonanie

Przepis znalazłam w Kuchni Nad Atlantykiem.Składniki:2/3 szklanki
sezamu100 g
masła2/3 szklanki
cukrujajko1 opakowanie
cukru wanilinowego1 i 1/4 szklanki
mąki1/2 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
soli1/4 łyżeczki
cynamonuNa suchej patelni uprażyć
sezam.
Masło utrzeć z
cukrami. Dodać
jajko. W osobnej misce wymieszać
mąkę,
sól,
proszek do pieczenia oraz
cynamon. Stopniowo dodać do
masła nadal ucierając. Na końcu dodać połowę uprażonego
sezamu. Ciasto wstawić do lodówki na 1 godzinę.Piekarnik nagrzać do 190 stopni i wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Z ciasta formować kulki o średnicy około 3 cm, obtoczyć w
sezamie i położyć na blachę lekko spłaszczając.Piec około 10-12 minut, aż
ciastka będą złote (nie brązowe! należy uważać, by ich nie przepiec). Zdejmować z papieru do pieczenia jak lekko przestygną.Smacznego! :)
