Wykonanie
Są kruche, mają mocno
czekoladowy smak i generalnie, jak ktoś lubi
czekoladę, to powinien je bardzo polubić.Składniki:1 i 1/4 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
kakao1 łyżeczka
sody oczyszczonej1/4 łyżeczki
proszku do pieczenia1/4 łyżeczki
soli1 i 1/4 szklanki
cukru145 g
masła, miękkiego1 duże
jajko+ ja dodałam jeszcze małe kawałki ciemnej
czekoladyMasło umieścić w misie miksera i utrzeć do białości. Dodać
cukier i dalej ucierać. Nastęnie dodać
jajko. Na koniec wsypać suche składniki i zmiksować.Z masy formować kulki (ok.60g), lekko spłaszczyć i układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w sporych odstępach, gdyż rosną podczas pieczenia.Piec w temperaturze 190°C przez około 7-9-11 minut . Wyjąć, poczekać chwilę, aż stwardnieją i wyłożyć na kratkę.
Przepis bierze udział w rozdaniu: