Wykonanie
Czekoladowe ciasteczka z
krówką są idealnym sposobem na osłodzenie sobie dnia. Są pyszne, mocno
czekoladowe. Zdecydowałam się je zrobić przez nadmiar
krówek w szafce i nie żałuję. Wyszły cudowne. Jedynym minusem jest to, że
krówka twardnieje po pewnym czasie. Najlepsze są jeszcze ciepłe, kiedy
krówka jest ciągnąca i rozpływa się w ustach.Składniki:-115g
masła-110g
cukru-1
jajko-30g
kakao-150g
mąki pszennej-½ łyżeczki
sody oczyszczonej-
cukierki krówkiMiękkie
masło,
cukier,
jajko,
kakao,
mąkę i
sodę zagnieść na jednolite ciasto.Oderwać kawałek ciasta, uformować kulkę, rozpłaszczyć, położyć na środku połowę
krówki i zlepić ciasto tak, aby
krówka znajdowała się w środku ciasta. W ten sam sposób przygotować resztę
ciasteczek.Kulki układać na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku około 15 min. w temperaturze 180°C. przepis na ok. 14 sztuk +nie mam innych zdjęć niestety :(