Wykonanie
Pyszne i szybkie paszteciki z dodatkiem
szpinaku z
ricottą , to doskonałe połączenie zawinięte w
ciasto francuskie :) Nie trzeba przepadać za
szpinakiem , aby cieszyć podniebienie tym nadzieniem ;) Mój mąż zajadał się a do
szpinaku trzeba go troszkę namawiać ;) . Dzieci zresztą tak samo . Propozycja na ekspresową przegryzkę dla głodnych i dla nie spodziewanych gości , pod warunkiem , że
ciasto francuskie ,
szpinak i
ricotta w lodówce jest ;) U mnie
szpinak mrożony zawsze jest odkąd poznałam firmę Iglotex i jej produkty :)
Składniki:2 op.
ciasta francuskiego1 op.
mrożonego szpinaku Iglotexząbek
czosnkuolejsól i
pieprzSposób przygotowania :Piekarnik rozgrzać do temp. 200 C .
Ciasto francuskie rozłożyć na blacie i rozciąć wzdłuż na pół.Na patelni rozgrzać
olej, wrzucić
szpinak z posiekanym
czosnkiem i dusić do momentu aż odparuje
woda .Dodać
ser ricotta , wymieszać i podgrzać.Doprawić
solą i
pieprzem do smaku .Gotowe nadzienie nakładać na prostokąty wykrojone z ciasta i formować w prostokąty.Można poprzecinać i wykrajać różne wzorki na wierzchu każdego pasztecika .Piec ok. 20 minut do zrumienienia .Smacznego