Miałam wielką ochotę zjeśc kawałek dobrego pasztetu z ogóreczkiem kiszonym. Wyjęłam rano z lodówki mięso mielone i mąż postanowił zrobic z niego coś pysznego. Dodał cebulkę , ketchup, musztardę i wyszło z pieca coś naprawdę dobrego .Składniki:1/2 kg mięsa mielonego wieprzowegomała cebula czerwona2 łyżeczki musztardy Dijon2 łyżki ketchupu pikatnego1 jajko1 bułka kajzerka (bułka wrocławska też może byc)sól, pieprzSposób przygotowania:Mięso wkładamy do miski. Dokładamy pokrojoną drobno cebulę. Dokładamy namoczoną i odciśniętą z wodykajzerkę.Wbijamy jajko, dokładamy ketchup i musztardę i całośc wyrabiamy dłonią na jednolitą masę.Na koniec solimy i pieprzymy według uznania.Całośc przekładamy do foremki keksówki o wymiarach 24x11 cm , wyłożonej papierem do pieczenia i rozsmarowujemy na wierzchu warstewke ketchupu.Wstawiamy do nagrzanego piekarnika o temp. 180 C na ok. 1 godz.Smacznego :)