Wykonanie
Od dawna chodził za mną sernik i w końcu pozwoliłam sobie na chwilkę przyjemności :) Sposób przygotowania jest niezwykle prosty i szybki. Tak naprawdę aby móc się nim delektowac wystarczy
ser , kremówka i kajmak . Dla urozmaicenia smaku , tak jak ja to uczyniłam , można sobie przygotowac spód z
herbatników,
miodu i
masła. A oto przepis
Blacha o średnicy 22 cm - 24 cm
Składniki: Spód150 g pokruszonych
herbatników70 g
masła3 łyżki płynnego
mioduNadzienie:800 g półtłustego dwukrotnie
zmielonego sera200 g
cukru3
jajka3 łyżki
mąki200 ml kremówkiSkładniki na spód zagniatamy. Wykładamy pokrytą formę papierem do pieczenia.
Twaróg miksujemy z
cukrem ,
jajkami,
mąką i kremówką. Masę przelewamy do formy . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy ok. 1 godz.
Polewa na sernik:puszka masy kajmakowej4 łyżki kremówkizmielone
orzechy do posypkiKajmak podgrzewamy i łączymy z kremówki. Tak połączoną polewę wylewamy na wystudzony sernik. Posypujemy zmielonymi
orzechami. Sernik najlepszy jest na drugi dzień . Cierpliowści życzę i smacznego :)