500 g śmietany kremówki50 g mlecznej czekolady1 i 1/2 łyżki cujru pudru20 g rodzynek50 ml rumu6 małych bez10 g startej czekolady deserowejRondelek do połowy napełniamy wodą. Czekamy do momentu kiedy woda zacznie wrzec, po czym zmmniejszamy ogień i w metalowym naczyniu rozpuszczamy mleczną czekoladę ( kąpiel wodna) cały czas mieszamy.Rodzynki zalewamy rumem . Radzę zrobic to znacznie wczesniej , żeby rodzynki miały czas złapac zapach rumu :)Gdy napęcznieją, osączamy je z nadmiaru alkoholu.Smietanę dobrze schładzamy a następnie ubijamy .1/3 masy odkładamy do drugiej miski ( będzie nam potrzebna do dekoracji deseru).Do pozostałej bitej śmietany dodajemy roztopiona i schłodzoną lekko czekoladę oraz nasączone rodzynki.Odstawiona wcześniej śmietanę miksujemy z 1 i 1/2 łyżki cukru pudru.Na dnie każdego pucharka układamy beze a na nia za pomocą łyżki wykłądamy porcję kremu czekoladowo-rumowego.Wierzch dekorujemy bitą śmietaną i posypujemy starta czekoladą deserową ( najlepiej schłodzoną w lodówce - wtedy będzie łatwiej zetrzec na tarce).Deser chłodzimy ok. 90 minut w lodówce.Smacznego :)