Wykonanie
Dośc czasochłonne , ale pyszne , więc nie szkoda czasu , aby poświecic go na pieczenie babeczek :)Składniki:

3 szkl.
mąki1
margaryna ( 250 g )1 szkl.
cukru3
żółtka5 łyżek
śmietany1 łyżeczka
proszku do pieczeniaJako masę karmelową używamy gotowej masy kajmakowej.

Najpierw sypiemy
mąke z
proszkiem do pieczenia , dodajemy
żółka,
cukier i
śmietanę . Zagniatamy i wyrabiamy ciasto. Następnie dzielimy na 3 części i mrozimy ok. 20 minut.Rozwałkowac ciasto na cienki placek ok. 1/2 cm. Wycinamy koła większe niż średnica babeczek ,dlatego , że podczas pieczenia ciasto się
kurczy i oblwpiamy foremkę.Mi na małych foremkach wyszło ponad 50 babeczek :)Pieczemy do zarumienienia w temp. 160 C

Smacznego.