Wykonanie
No to dzisiaj wstawię coś poza projektem
Basia Ritz & Damian :)Jest to
tuńczyk ! Najlepsza
ryba jaką kiedykolwiek jadłem. Nie koniecznie przepadam za
rybą, ale to
mięso smakuje specyficznie- ani jak
ryba, ani jak
wołowina czy inny typ
mięsa. Jest genialne.Mi najbardziej smakuje w stopniu wysmażenia "blue"- czyli tak przygotowany, aby był bardzo krwisty i lekko zimny w środku.Dlatego bardzo ważne jest aby
tuńczyk był baaaaaardzo świeży :)

W najbliższej przyszłości muszę zrobić takiego
tuńczyka w
sezamie :)Potrzebujemy :- 1
stek z
tuńczyka- pasta Wasabi-
sos sojowyolej do smażenia1.
Tuńczyka myjemy dokładnie i osuszamy papierowym ręcznikiem2. Nacieramy go pastą Wasabi- w zalezności od upodobań. Jest to ostra pasta więc- jak kto lubi !:)3. Oblewamy obficie
sosem sojowym.4. Smażymy na rozgrzanym
oleju przez około 1 minutę z każdej strony- tutaj ważna jest grubość
steku- im grubszy tym musimy wydłużyć czas smażenia.No i gotowe! Do tego wszystkiego genialnym sosem będzie połączenie
majonezu i Wasabi !!!!