Jeżeli już chciałem się podszkolić w robieniu królika to postanowiłem go zrobić w kilku wersjach :)Teraz wersja królika nie duszonego a pieczonego w piekarniku.Królik to bardzo delikatne mięso, dlatego boczek jest tu po to aby zapewnić tłuszczu królikowi. :)- 1 królik- 50 g masła- 2 marchewki- 1 seler naciowy- 1 szalotka- 2 ząbki czosnku- białe wino- plastry boczku- tymianek-czosnek1. Królika podziel na części: udka, przednie nóżki, i comber ( podziel go na 2 części). Wszystko obtocz w listach tymianku i posiekanym czosnku. Skropoliwą2. Owiń każdą część królika w plastry boczku. Włóż do naczynia żaroodpornego. Podlej białym winem, tak aby w 1/3 przykryło mięso królika.3. Pokrusz masło na wierzchu, dodaj pokrojone w kostkę warzywa . Pieczemy pod przykryciem 40 minut w 180 °C , oraz 15 minut bez przykrycia.Balsamico robimy redukując 50 ml i łyżkę miodu