Wykonanie

Szybkie i niewymagające żadnych umiejętności kulinarnych ciasto
czekoladowe, nie potrzebny jest nawet mikser! Chrupiące z wierzchu, delikatne w środku. Rozpływa się w ustach.Składniki:300 g
czekolady deserowej200 g
masła3
jajka200 g
cukrudwie łyżeczki
cukru waniliowego135 g
mąkiszczypta
soliJak to w
serii #Facetwkuchni na samym początku nagrzewamy piekarnik na 170-180 stopni C, tortownicę smarujemy
masłem i obsypujemy formę
bułką tartą. Przygotowane
masło tniemy na mniejsze kawałki i roztapiamy w garnuszku na niewielkim ogniu. Pamiętać trzeba o mieszaniu gdyż nie chcielibyśmy niemiłej niespodzianki w postaci przypalonego garnka. Gdy nasze
masło będzie już praktycznie roztopione dorzucamy 200 gram
czekolady i ponownie mieszając czekamy aż wszytko rozpuści się i połączy w jedną całość. W oddzielnej misce miksujemy
jajka z
cukrem oraz
wanilią, tak aby stworzyły one jedną masę. Gdy nasza masa będzie już jednolita dodajemy do niej wcześniej rozpuszczone
masło z
czekoladą i mieszamy do osiągnięcia gładkiej masy. Gdy uzyskamy już pożądany efekt, i nasza masa pod Brownie jest już gładka dodajemy
mąkę, szczyptę
soli i posiekaną resztę
czekolady. Ostatnim krokiem jest przelanie naszej masy Brownie do wcześniej przygotowanej formy i włożenie naszego dzieła do piekarnika. Jeżeli skorzystaliśmy z tortownicy o wymiarach 23-25 cm czas pieczenia powinien wynosić ok 25 min, jeżeli zaś zdecydowaliśmy się na większą tortownice lub formę zalecam ok 30-35 min pieczenia.Smacznego :-)




Śledź Nas na: