Wykonanie
Dzisiaj ponownie przepis na moqueca de bacalhau. Pierwszy raz o tej potrawie pisaliśmy w sierpniu - Moqueca de bacalhau . Dzisiaj zaprezentujemy moqueca de bacalhau a
baiana, czyli taka jaką przygotowuję się w Bahia, stanu z którego pochodzi Braisileiro.Dla przypomnienia bacalhau to suszony o solony
dorsz, ukochany przez Brazylijczyków a przede wszystkim Portugalczyków (być w Portugalii i nie spróbować któregoś z przysmaku zrobionych z tej
ryby, to jak odwiedzić Polskę i nie spróbować pierogów). Gdzie kupić bacalhau i jak go przygotować również odsyłamy do przepisu z sierpnia.Składniki dla 4 osób:250 gram bacalhaumała puszka (0,2 mililitrów)
mleczka kokosowego1 średnia
papryka zielona1 duży
pomidor1
cebula czerwona2 ząbki
czosnkupół
cytryny4 łyżki
oleju palmowego dende2 łyżki kuminu w proszkugarść świeżej
kolendry zielonejPrzygotowanie: