ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 1(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoowoce mieszane 3 kilogramówcukier 600 gramówWykonanie:Oczyszczone owoce podzielić na kawałki, usuwając pestki i ułożyć w wyparzonych słoikach. Cukier zalać 6 szklankami wody, mieszając, ugotować syrop. Syropem zalać owoce do 3/4 wysokości słoika, ponieważ puszczą jeszcze sok. Słoiki szczelnie zakręcić i pasteryzować 15 minut. Na koniec słoiki odwrócić do góry dnem i pozostawić do ostygnięcia.Uwagi:Owoce mieszane: np. śliwki, brzoskwinie, winogrona, czereśnie.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPrzetwory weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: