Wykonanie
Powiedzcie, ale tak szczerze, kto nie lubi budyniu czekoladowego? Nie widzę nikogo... Dlaczego? KAŻDY lubi
budyń czekoladowy. No dobrze, większość populacji lubi
budyń i
czekoladę. A
budyń czekoladowy? Żyć nie umierać!Długo odstraszały mnie przepisy na domowy
budyń czekoladowy. Według mojego mniemania
budyń powinien być szybki w przygotowaniu. A to całe oddzielanie
żółtek od
białek, niewykorzystane
białka... Nie zachęcało generalnie. Aż wreszcie dostałam zamówienie na
budyń. I nie było wyjścia, coś trzeba było zrobić. Więc znalazłam przepis idealny- bez
jajek, a
budyń o wiele lepszy niż z
torebki. Oto on!Składniki (na dwie porcje):2 szklanki
mleka6 łyżeczek
mąki ziemniaczanej2 łyżki
kakao3 łyżki
cukru2 łyżki startej
czekolady do posypaniaWykonanie:
Mąkę i
cukier wymieszać z 1/2 szklanki
mleka. Pozostałą część
mleka doprowadzić do wrzenia, dodać
kakao, zmniejszyć moc palnika. Powoli dodać
mleko z
mąką, gotować do zgęstnienia. Posypać
czekoladą :)Smacznego! :3