Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
woda ciepła 1 szklanek
sól 1 szczypta
żółtka 2 sztukWykonanie:Na stolnicę przesiać
mąkę, dodać
sól,
żółtka i wyrabiając dolewać
wodę. Ciasto wyrabiać 10 minut. Podzielić na 3 - 4 części i uformować wałeczki grubości 1 cm. Kroić w paski, a
potem w palcach formować muszelki. Wrzucać je na osolony wrzątek i gotować do miękkości.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29domowy makaronik;)Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: