Wykonanie
Ciastka kawoszki robiłam już dawno temu, wyszły naprawdę bardzo smaczne. Świetne do
kawy.Na przepis natknęłam się tu . Wykonanie jest inne niż w autorskim przepisie, gdyż ja dodałam masę
krówkową, a z tej wałeczka nie da się zrolować, no i jest znacznie słodsza.

Składniki:1,5 szklanki
mąki2 łyżki
cukru pudru10 dag
masła zimnego2 łyżki gładkiego
twaroguMasa:2 łyżki masy krówkowej200 g
mascarpone2 łyżki budyniu
czekoladowego1 łyżeczka
kawy rozpuszczalnejodrobina
cukru pudruWymieszać
mascarpone,
budyń, masę
krówkową,
kawę i odrobinę
cukru na gładko.Posiekać
masło z
mąką i
cukrem pudrem, dodać
twaróg i zagnieść ciasto.Rozwałkować ciasto na cienki prostokąt. Na wierzch wyłożyć masę i rozprowadzić równo. Zwinąć w rulon ciasto. Włożyć do zamrażarki żeby stwardniało.
Ostrym nożem pokroić wałek na małe kawałeczki ok. 2 cm. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem i lekko podsypanej
mąką. Piec w 160 st do zrumienienia, około 20 minut.
