Wykonanie
Znowu zdrowo i zielono, w końcu mamy już wiosnę :) Przepyszny omlet ze
szpinakiem,
mozzarellą i
owocami. Doskonały jako pełnowartościowe śniadanie, które zapewni energie na długie godziny.Składniki(na 1 porcję)- garść
świeżego szpinaku- 3
jajka- 1 łyżka
płatków owsianych- 60g
mozzarelli- garść
jagód i/lub
malin- łyżka
jagód goji-
olej kokosowyPrzygotowanieDo miksera wbić 3
jajka, dodać garść świeżych liści
szpinaku i dokładnie zmiksować. Na małej patelni do naleśników roztopić 1 łyżkę
oleju kokosowego i wlać mieszankę jajeczno-
szpinakową. Smażyć omlet na małym ogniu uważając żeby się nie przypalił, po jakimś czasie przewrócić go na drugą stronę. Na połowę powierzchni omleta wyłożyć pokrojoną w kawałki
mozzarellę, a następnie
jagody lub
maliny. Złożyć omleta na pół i smażyć na małym ogniu dopóki
mozzarella się troszeczkę nie roztopi. Przełożyć na talerz i posypać
jagodami goji. Smacznego!Przepis dodaję do akcji: