Wykonanie
Ciastka kokosowe na drożdżach. Robi się je bardzo łatwo i szybko. Można im nadać dowolny kształt.

Ciasto:50 dag
mąki25 dag
margaryny5 dag
drożdży2 łyżki
cukru2
jajka2
żółtkapół łyżeczki
aromatu waniliowegoszczypta
soli2 - 3 łyżki
kokosuPolewa:1/4 kostki
margaryny mlecznej4 łyżki
cukru1 łyżka
kakao1 łyżka
wodyDodatkowo:
cukier kryształ do obtaczania
kokos do dekoracjiNa blacie połączyć
mąkę z
margaryną jak na kruche ciasto. Zrobić na środku wgłębienie, a w nim umieścić
drożdże roztarte z
cukrem. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto. Odrywać kawałki ciasta wielkości
orzecha włoskiego, formować wałeczki, obtaczać je w cukrze, a następnie zginać w podkówkę. Układać na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 175 stopni około 15 minut. Wszystkie składniki polewy umieścić w naczyniu, na małym ogniu doprowadzić do wrzenia i ciągle mieszając bardzo krótko gotować. Wystudzone
ciastka udekorować polewą i obsypać lekko
kokosem.