Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
sól 1 szczypta
cukier 1 łyżek deserowych
mąka 1 łyżek deserowych
masło 1 łyżek stołowych
marchew 8 sztukWykonanie:
Marchew wielkości średniej obieramy i kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zalewamy
wodą, na równo z
marchewką.doprawiamy
solą i
cukrem. Gotujemy do miękkości, i tak aby zostało ok 1 szklanki
wywaru. Do
marchewki z pozostałą
wodą wrzucamy
masło i zagęszczamy
mąką. Mieszamy aby nie zostały żadne grudki.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!InneKuchnia PolskaSurówkiKomentarze:Autor: MigiData: 2011-12-14Najgorsze co może bycAutor: moncza24Data: 2010-09-26gotować na małym ogniu?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: