Wykonanie

Szukałam dziś przepisów na jakieś ciekawe pierniczki, a ponieważ zgłodniałam przy tym działaniu, to wymieszałam w sobie właściwym stylu składniki typowe dla pierników - tyle że w proporcjach dających ciasto babkowe - i upiekłam muffinki :-) wyszły pyszne, a na pierniki i tak znalazłam ciekawe propozycje :-)SKŁADNIKI3 szklanki
mąki pszennej1/2 szklanki
cukru pudru1/2 kostki
margaryny1 szklanka
mleka3
jajka2 łyżki
miodu1 czubata łyżka
przyprawy do pierników2 płaskie łyżeczki
sody1 łyżka ekstraktu
waniliowego
Margarynę rozpuszczamy i do gorącej dodajemy
miód, mieszamy dokładnie aż do połączenia składników; studzimy. Następnie zimną mieszaninę łączymy z
mlekiem i roztrzepanymi
jajkami. W osobnym naczyniu łączymy składniki suche. Dodajemy do nich mokre ;-) i całość dokładnie mieszamy. Nakładamy do foremek na babeczki i pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (termoobieg). Gotowe babeczki możecie polać lukrem lub posypać
cukrem pudrem.