ßßß
Składniki:(na 5 sztuk)- 5 kawałków karkówki- 0,5 kg mięsa mielonego- słoik musztardy- 3-4 ogórki kiszone- mąka do obtoczenia mięsa- 2 cebule- kostka rosołowaSposób przygotowania:1.Kawałki karkówki myjemy i tłuczemy na cienkie kotlety. Mięso mielone przyprawiamy pieprzem solą i dzielimy je na 5 części i z każdej formujemy "kulkę". Ogórki kroimy w paski.Bierzemy karkówkę i smarujemy ją sporą ilością musztardy. Na środek kładziemy 2-3 paski ogórka i "kulkę" mięsa mielonego. Zawijamy karkówkę i obtaczamy w mącę tak jak na zdjęciu :
2.Nastawiamy piekarnik na 180 C. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy zrazy ( do 10 minut).
Następnie wykładamy je na blachę. Obieramy i kroimy cebulę w piórka i kładziemy ją na zrazy.
Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez ok. 1 godzinę. Pod koniec pieczenia kostkę rosołową rozpuszczamy w kubku gorącej wody i podlewamy zrazy.Przepyszne zrazy gotowe ;)
A dziś ode mnie nowa piosenka Foster The People ;)Pozdrawiam ;)