Ciasteczka, które zachwycają smakiem, a na dodatek przygotowanie ich jest banalnie proste. Wystarczy zagnieść wszystkie składniki razem, żadnego rozdzielania białka od żółtka, czy czegoś w tym stylu, dlatego też przygotowanie ich nie wymaga dużej ilości czasu, a przy robieniu ich mogą pomagać nam nasze pociechy :) Na pewno wielką radość sprawi im wycinanie foremkami ciasteczek, a później splejanie ich pyszną marmoladą ! :)Składniki:40 dag mąki pszennej25 dag mąki ziemniaczanej3 jajka25 dag cukru pudru200 dag margaryny2 płaskie łyżeczki amoniaku15 dag smalcucukier waniliowydodatkowo:marmolada lub dżem (u mnie porzeczkowy)cukier puderPrzygotowanie:Wszystkie składniki wyłożyć na stolnicę i zagnieść ciasto.Przygotowane ciasto rozwałkować i wycinać foremką ciasteczka. Jedne z dziurką, a drugie bez.Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C aż będą złote.Po ostudzeniu ciastko bez dziurki smarować marmoladą lub dowolnym dżemem i zlepiać z ciastkiem z dziurką.Obtaczać w cukrze pudrze.Smacznego ! :)