Wykonanie

Żyjemy w czasach gdzie wszystko jest fit, light albo fat free, ale nie zawsze idzie to w parze ze zdrowiem. Przygotowałam przepis na babeczki, które nie skrzywdzą twojej figury a przede wszystkim są zdrowe i mogą stanowić pełnowartościową przegryzkę : ). Zapraszam !O.Składniki na około 8-9 dużych sztuk :Szklanka
mąki owsianej3\4 szklanki
mąki kukurydzianej3\4 szklanki
cukru brązowegoSzklanka
mleka 0,5%1
jajko ( l-ka)1\2 szklanki
oliwy,
oleju roślinnego lub
oleju kokosowego2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia1\4 łyżeczki
sody oczyszczonejSzczypta
soliDodatki: wdg uznania . U mnie kilka kostek
gorzkiej czekolady : )
Mąki przesiewamy i łączymy z innymi suchymi składnikami.
Mleko,
jajo i
olej mieszamy i dodajemy do suchych składników. Za pomocą trzepaczki energicznie mieszamy ciasto i na koniec dodajemy posiekaną
czekoladę lub inne dodatki. Formy do muffin wykładamy papilotami i uzupełniamy je w całości
ciastem. Ewentualnie wierzch posypujemy pozostałą
czekoladą. Pieczemy koło 20 min w temperaturze 180 stopni.Smacznego !