ßßß Cookit - przepis na Kandyzowana skórka pomarańczowa

Kandyzowana skórka pomarańczowa

nazwa

Wykonanie

Nigdy nie przepadałam za "kupną" kandyzowaną skórką pomarańczową. Kiedy zaczęłam ją robić sama, polubiłam ją. Na pewno duży wpływ na tę zmianę ma świadomość tego, że robiąc skórkę samodzielnie, wiem co jem.:)
Składniki:
skórki z dwóch pomarańczy pokrojone w kostkę lub paski
0,5 szklanki wody
0,5 szklanki cukru
Najpierw gotujemy przez 10 minut same skórki, w celu pozbycia się jak największej ilości substancji chemicznych jakimi pryskane są owoce.
Po czasie wylewamy wodę.
Z cukru i wody gotujemy syrop.
Wrzucamy skórki z pomarańczy i gotujemy, aż skórka będzie szklista.
Źródło:http://gotuj-z-marta.blogspot.com/2013/05/kandyzowana-skorka-pomaranczowa.html