Śródziemnomorskie smaki bardzo mi odpowiadają...Przepis pochodzi od Nakrytego Stoliczka . Nie skorzystałam z oliwy smakowej, tylko wykorzystałam olej ze słoiczka w którym znajdowały się suszone pomidory, ponieważ w moim odczuciu smak jest bardziej intensywny.Mąkę pszenną połączyłam z razową w proporcji 1:3Składniki na 12 sztuk muffinek:100 g mąki pszennej+200 g mąki razowej2 łyżeczki proszku do pieczenia1 płaska łyżeczka soli1/2 łyżeczki pieprzu1 łyżka ziół prowansalskich200 ml mleka40 ml oleju z suszonych pomidorów1 jajko20 sztuk czarnych oliwek10 suszonych pomidorów120 g fetyWykonanie:Składniki zgodnie z zasadami robienia muffinów dzielimy na suche i mokre. W osobnym naczyniu kroimy na małe kawałki oliwki, pomidory suszone oraz fetę. Na końcu dodajemy do mokrych składników-suche, oraz oliwki, fetę i pomidory suszone. Wszystko mieszamy do połączenia się składników. Piec w foremce do muffinek. Otworki wypełnić do 3/4 wysokości. Piec 20 minut w temperaturze 200 st.C.