Wykonanie

Bardzo smaczna zapiekanka. Dobra na zimno i na ciepło.Czas przygotowania: 45 min. + 30 min. w piecuIlość porcji: 6-8Składniki: na naleśniki:2 szklanki
mąki2 szklanki
mleka2
jajaoliwa do smażenia na farsz:1,350 g.
mrożonego szpinaku810 g.
sera feta1/2 główki
czosnkusól100 g.
sera mozarellakilka plasterków
żółtego seraW misce wymieszać
mąkę,
mleko i
jaja.Na patelnię wlać
oliwę. Usmażyć ok. 8 naleśników.Posiekać drobno
czosnek.Na patelnię wrzucić zamrożony
szpinak, dodać
czosnek, podgrzać kilka minut i dosmaczyć
solą. Wymieszać.Pokroić w kostkę
ser feta.Jak
szpinak się trochę ostudzi to wymieszać go z
serem feta. Odsączyć.W naczyniu do zapiekania (najlepiej okrągłym, którego wielkość odpowiada dokładnie wielkości naleśników) układać na przemian naleśniki i przekładać je warstwą
szpinaku z
serem feta. Ułożyć około 6 warstw.Na wierzchu ułożyć plastry
żółtego sera i
mozarelli.Zapiekać w piecu w temperaturze 180 stopni przez około 30 min.