Klasyczny deser. Najlepiej smakuje ze świeżymi malinami, ale poza sezonem można użyć konfitury malinowej.Czas przygotowania: 20 min. + 2 godz. na zapiekanieIlość porcji: 6Składniki:5 żółtek90 g. cukru125 ml mleka375 g. śmietany 36%laska wanilii lub cukier waniliowy3 łyżeczki cukru do posypaniaszklanka malin lub 6 łyżek konfitury malinowejPiekarnik nagrzać do 150 stopni.Mleko, śmietankę i cukier waniliowy wlać do garnka i zagotować na niewielkim ogniu.W mikserze utrzeć żółtka z cukrem.Poczekać aż masa śmietanowa lekko ostygnie (ok. 5 min).POWOLI wlewać masę śmietanową do żółtek, cały czas mieszając.Wlać masę do małych, płaskich naczynek. Ustawić je w dużej formie np. takiej na dużą szarlotkę.Do dużej formy z foremkami wlać wodę i wstawić do piekarnika na ok. 1,45 godz.Wyjąć jak masa się zetnie i nie będzie płynna. Posypać cukrem.Wstawić z powrotem do pieca na ok. 15 min., aby cukier się skarmelizował.Na wierzchu ułożyć kilka malin lub łyżkę konfitury malinowej.Można jeść na ciepło ale najlepiej wstawić na całą noc do lodówki.