Wykonanie


1. Produkty:
wieprzowina 180 g - 34 g
białka, 11 g tłuszczów, 239 kcal
ziemniaki 350 g - 7 g
białka, 67 g węglowodanów, 294 kcal
ogórek konserwowymąkacebulaczosnekprzyprawy -
wegeta,
sól,
pieprz,
papryka słodkawodapietruszkasos sojowy jasny2. Czas przygotowania:godzina3. Sposób przyrządzenia
Wieprzowinę kroimy na kawałeczki (w poprzek włókien) po czym polewamy ją
sosem sojowym i odstawiamy na godzinę do lodówki w celu jest skruszenia. Po godzinie dodajemy ją na rozgrzaną patelnię, smażymy do uzyskania złotego koloru, dodajemy
cebulę i
czosnek, podsmażamy, przyprawiamy
pieprzem,
solą,
wegetą, posypujemy
mąką, dolewamy
wodę (na oko) i mieszamy. Kiedy rozmieszamy
mąkę (unikamy gród) zmniejszamy ogień i dusimy
wieprzowinę około godzinę. Po godzinie smakujemy, ewentualnie doprawiamy, dodajemy
paprykę słodką i gotowe.4. Ocena smaku10/105. Walory
Białko, węglowodany, tłuszcze. Idealne proporcje i smak.6. Uwagi7. Wartość odżywcza, a dziennie zapotrzebowanie:
bialko: 41 gwęglowodany: 67 gtłuszcze: 11 gkcal: 533Dzienne zapotrzebowanie aktywnego dorosłego meżczyzny (waga 85 kg):153 g
białka, 85 g tłuszczów, 319 g węglowodanów, 2652 kcalDzienne zapotrzebowanie aktywnej dorosłej kobiety (waga 60 kg):90 g
białka, 48 g tłuszcz ów, 223 g węglowodanów, 1684 kcalMoje dziennie zapotrzebowanie przy diecie na masę mieśniową (waga 1 02 kg):204 g
białka, 153 g tłuszcz ów, 403 g węglowodanów, 3804 kcal