Wykonanie
Wszystkiego Najlepszego w Nowym Roku!!!!W tym roku Sylwester przywitaliśmy w sporym rodzinnym gronie. Na
stole pojawiło się wiele specjałów, ale ja chciałam uraczyć Was dzisiaj ponczem w wersji procentowej, lub bezalkoholowej dla abstynentów takich jak ja obecnie.

Składniki:puszka
brzoskwińpuszka
ananasówduży słoik kompotu z
czereśniduży słoik kompotu z
gruszekduży słoik kompotu ze
śliwek1/2 l
rumu1/2 l
wermutuAnanasy i
brzoskwinie pokroić na kawałki. Wszystkie
owoce wlać do jednego naczynia i wymieszać. Dodać
rumu i
wermutu do smaku. Według mnie najlepiej jest kiedy smak
alkoholu jest prawie niewyczuwalny a
napój daje kopa. Poncz musi poleżeć kilka minut, by
owoce wpiły
alkohol, nie należy go jednak robić zbyt szybko, bo wówczas
zrobi nam się papka.Wasze zdrowie!!