Wykonanie

... jak obiecałam, tak przywiozłam co nieco ze
słonecznej Hiszpanii....
owocową Sangrię. Delektowałam się nią codziennie, taka była dobra ... dobrze, że spędziłam tam tylko 3 dni, bo moja wątroba by chyba nie wytrzymała takiej presji. Chyba najlepsze w tym
napoju jest to, że
alkohol nie jest wyczuwalny, rozcieńczony z
wodą i doprawiony
owocami jest idealny na upalne dni.Składniki:1l
czerwonego wina2
pomarańcze1
brzoskwinia1
gruszka1
banan2 plasterki
cytryny2 plastry
melona250 ml
wody sodowej100 g
cukruWykonanie:
Owoce dokładnie umyć i kolejno przygotować tzn.
pomarańcze pokroić w pólplastry (nie obierać ze skórki),
brzoskwinię pokroić w plastry,
gruszkę po wydrążeniu nasion również pokroić w plastry.
Banana obrać ze skórki i pokroić w plastry, a
melona w mniejsze kawałki. Wszystkie
owoce wrzucić do dzbanka lub naczynia, wsypać
cukier, wlać
wino oraz
wodę sodową. Zamieszać wszystko razem i wstawić do lodówki na kilka godzin do schłodzenia. Kto woli może dodać więcej
cukru, i wtedy będzie słodszy
napój .... moja wersja jest bardziej neutralna :).