Wykonanie
Zawsze mam zapas
ciasta francuskiego w lodówce. A to dlatego, że w szybkim czasie można zrobić pyszną kolację, dla
męża, dla rodziny, dla znajomych. I wcale nie muszą to być "oklepane" kanapki. Na blogu już jest przepis na trójkąty z
ciasta francuskiego z
kurczarkiem i tartę, zarówno w wersji wytrawnej, jak i na słodko.
Ciasto francuskie daje wiele możliwości, my je uwielbiamy, bo zawsze coś wyczarujemy ;)


Składniki:- opakowanie
ciasta francuskiego- 3 łyżki
sosu pomidorowo -
ziołowego lub np.
ketchup +
oregano suszone- 6 plasterków
szynki- 6 plasterków
sera żółtego - lub kawałek
startego sera- 1
jajko - roztrzepane-
suszone oreganoPrzepis.Piekarnik rozgrzać do temp. 180 st. Płat
ciasta francuskiego podzielić na 6 kwadratów. Na każdy nałożyć pół łyżki sosu, plasterek
szynki i
sera. Złożyć w trójkąty. Boki skleić (jak pierogi, można np. widelcem). Całość posmarować
jajkiem, posypać
oregano. Piec ok. 20 min.Podawać na ciepło, lub na zimno, np. jako przekąska lub drugie śniadanie.Smacznego.źródło: własne
