Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka kukurydziana 3 szklanek
sól 1/2 łyżek deserowych
woda letnia 2 szklanek
oliwa 4 łyżek stołowychWykonanie:Składniki wymieszać,zagnieść ciasto.Przykryć ściereczką i odstawić na 1 godzinę.Podzielić na 12-15części( wielkości piłeczki do
ping-
ponga),rozwałkować by były okrągłe.Placki smażyć na patelni bez tłuszczu,po 1-2minuty z każdej strony.Uwagi:Podawać z dowolnymi składnikami.Autor: doris_doniaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia GreckaPotrawy mączne weg.Komentarze:Autor: tico9595Data: 2010-04-23 i to było mi poczebne dziękiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: