Wykonanie
Hmm początek weekendu majowo - czerwcowego zaczął się bardzo pomyślnie, gdyż pierwszy raz miałam zaszczyt porozmawiać z Ewa z MojeTworyPrzetwory . Wróciłam do domu pełna optymizmu, chęci do krzątania się po kuchni i postanowiłam, że na piątkowe spotkanie z przyjaciółmi, oprócz
mięska z grilla, ciasta i sałatki, przygotuję też tartę, jako przekąska pomiędzy
ciastem a czymś konkretnym do zjedzenia ;)I tak oto powstała zielona
tarta z
serem feta.

Bo to teraz taki sezon na tarty, my głównie robimy z
ciasta francuskiego, raz na słono, innym razem na słodko. U Ewy też ostatnio gościła ;) Każda
tarta może być inna, a składniki można mieszać i mieszać. Nasza była taka, zapraszam...

Składniki:- 1 opakowanie
ciasta francuskiego- pół opakowania
sera fety- 1 kulka
mozzarelli- garść
rukoli- ok. 6
szparagów - umytych, obranych- 1
jajko-
sól i
pieprz
Przepis:- na papierze do pieczenia rozłożyć płat
ciasta francuskiego, zrobić brzegi- całość posmarować roztrzepanym
jajkiem- na to rozłożyć
rukolę-
szparagi przeciąć na pół, ułożyć na
rukoli-
mozzarellę porwać na kawałki, powkładać pomiędzy
szparagi-
ser feta pokroić w kosteczkę, rozsypać po górze tarty- całość oprószyć świeżo zmielonym
pieprzem i
solą- włożyć do nagrzanego piekarnika do 220 st. piec ok. 20-30 min.- podawać na ciepło lub zimno


Smacznego.źródło: własne