Wykonanie
Jak już wiecie, uwielbiamy
ciasto francuskie, gdyż można z niego przygotować mnóstwo dań, posiłków, tych łatwych i tych bardziej skomplikowanych... A połączenie
ciasta francuskiego i chicken'a jest po prostu oszałamiające...
- 1 op.
ciasta francuskiego- 2 pojedyncze
piersi z kurczaka- 1
kostka rosołowa - drobiowa- 3 łyżki
oliwy z oliwek-
jajko do posmarowania
ciasta francuskiego-
sos czosnkowo -
ziołowy - http://dosismakolyki.blogspot.com/2012/10/sos-czosnkowo-zioowy.html-
pierś z kurczaka pokroić na cienkie paski-
kostkę rosołową rozkruszyć, wymieszać z
oliwą, dodać pokrojone paski
kurczaka, całość wymieszać i włożyć do lodówki, aby
mięso się "przegryzło"-
ciasto francuskie podzielić na 6 dużych kwadratów- do każdego nałożyć po 2 - 3 paski
kurczaka- kwadraty złożyć w trójkąty,- każdy z nich posmarować roztrzepanym
jajkiem- piec ok 20-30 min w temp. ok. 180 st.Podawać na ciepło lub na zimno... Jako przekąska lub danie obiadowe. Najlepiej smakuje z prostą
sałatką z
pomidora,
ogórka i
koperku oraz
sosem czosnkowo -
ziołowym.Smacznego.