Wykonanie
Witajcie! Wracamy po długiej nieobecności z ciachem, które uda się nawet początkującej pani domu. Puszyste, delikatne i rozpływające się w ustach
jabłko...czego chcieć więcej?!;) Idealne ciasto, gdy zaskoczą nas niespodziewani goście, a my nie mamy czegoś słodkiego do
kawki. Składniki tego ciasta na pewno każdy ma w zasięgu ręki, zatem...SKŁADNIKI:4-5
jabłek1 szklanka
mąki3/4 szklanki
cukru (można dodać mniej)1
cukier waniliowy4 całe
jaja4 łyżki
oleju2 łyżeczki proszkuWYKONANIE:1.
Jaja ucieramy z
cukrem i
cukrem waniliowym.2. Do
jajek wlewamy delikatnie 4 łyżki
oleju.3. Następnie dodajemy stopniowo przesianą
mąkę z proszkiem po pieczenia.4. Wylewamy do wysmarowanej tłuszczem formy. Na wierzch układamy pokrojone
jabłka.5. Pieczemy w 180 stopniach przez 35-40 min.Ja ciasto upiekłam w prodiżu, ale oczywiście w piekarniku też można.